وعده ای که گویا در زمان مقرر محقق نمی گردد، بهره برداری از پل کاکا رضا نیازمند 4 میلیارد اعتبار

به گزارش نوای پرنده پارسی، پل کاکارضا قرار بود در خردادماه امسال به بهره برداری برسد اما پیشرفت فیزیکی کار گویای حاصل شدن این نتیجه نیست

وعده ای که گویا در زمان مقرر محقق نمی گردد، بهره برداری از پل کاکا رضا نیازمند 4 میلیارد اعتبار

به گزارش اختصاصی خبرنگاران لرستان: پل کاکارضا در راستا جاده الشتر به خرم آباد بعد از دو سال بهره برداری، در جریان وقوع سیلاب سال 98 تخریب شد و حالا بعد از گذشت بیش از 3 سال و وعده و وعیدهای فراوان برای اتمام و بهره برداری از آن هنوز این اقدام عملی نشده است.

در آذرماه سال گذشته استاندار لرستان وعده افتتاح پل کاکارضا را تا سرانجام سال 99 عنوان و گفت: امیدواریم بتوانیم با اعتباراتی که در نظر گرفته شده، طبق برنامه زمانبندی معین شده، شاهد بهره برداری از این پروژه تا سرانجام سال باشیم.

در همان مدت،خالقی مدیرکل وقت راه وشهرسازی لرستان نیز گفت: پل کاکارضا با اعتباری بالغ بر 9 میلیارد تومان توسط شرکت سپهر بستر در حال ساخت است و تا به امروز 6.5 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است و پیشرفت فیزیکی پروژه مذکور 60 درصد است.

اما متاسفانه بعد از گذشت دوماه و در بهمن ماه سال گذشته، پازوکی؛ مدیریت بحران استانداری لرستان گفت: پل کاکا رضا در حال حاضر آماده است و تقریبا بعد از ابلاغ اعتبار جدید که درخواست آن را داده ایم و رئیس جمهور پذیرفته مبلغی را به استان برای تکمیل پروژه های نیمه تمام خسارت دیده استان اختصاص دهند، تا خرداد ماه سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

در اسفندماه سال گذشته نیز مدیرکل راه و شهرسازی لرستان گفت: این پروژه در حال حاضر بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به دلیل حساسیت خاص و بر اساس مطالعات ژئوتکنیک تکمیلی بصورت پی های عمیق (شمع بتن مسلح) ، ستون و تیرهای پیش تنیده طراحی شده است.

وی گفت: سازه اصلی پل شامل ، شمع ها ، سرشمع ها ، ستون ها ، سرستون ها و تیرهای پیش تنیده ساخته شده و کابلهای تیرها نیز کارگذاری و کشیده شده و آماده نصب است.

کرم الهی با بیان اینکه نئوپرنهای مورد احتیاج نیز تهیه شده و کار نصب تیرها شروع شده است، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه زمان بندی، این پروژه در خرداد ماه 1400 به بهره برداری خواهد رسید.

اما این در حالی است که تا سرانجام خردادماه سالجاری 40 روز باقی مانده است و این پروژه پیشرفتی کمتر از 90 درصد دارد و احتیاجمند اعتباری قریب به 4 میلیارد تومان است.

بنا به صحبت های خالقی، مدیرکل وقت راه وشهرسازی لرستان این پروژه در آذرماه سال گذشته 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و تا اسفندماه تنها 10 درصد پیشرفت حاصل و به 70 درصد رسید یعنی در طی 5 ماه ، این پروژه تنها 27 درصد پیشرفت حاصل نموده است و هنوز هم لنگ تخصیص اعتبار برای اتمام است و با این فرایند و رویه اجرای کار، بیم آن می رود که این پروژه نیز نتواند در وعده وعیدهای چندین باره به اتمام و بهره برداری برسد.

پیشرفت 87 درصدی پل کاکارضا

سرپرست معاونت مهندسی و ساخت اداره کل راه وشهرسازی لرستان گفت: پل کاکارضا یکی از پل هایی است که در جریان سیلاب 98 تخریب شده و از محل اعتبارات استانی و ملی ، مبلغی برای ساخت وبهره برداری از این پل در نظر گرفته است.

گودرز باباعباسی اضافه نمود: پروژه پل کاکارضا در حال حاضر دارای 87 درصد پیشرفت فیزیکی است.

هزینه کرد 9.7 میلیارد تومانی برای پروژه

باباعباسی به اعتبار صرف شده برای این پروژه اشاره و گفت: برای اجرای این پروژه به اعتباری بیش از 12میلیارد تومان احتیاج بود که تا به امروز 9.7 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است و برای اتمام این پروژه به 3.8 میلیارد تومان احتیاج است.

وی توضیح داد: در صورت تخصیص مبلغ به جامانده، این پروژه تا سرانجام خردادماه سالجاری به بهره برداری می رسد.

مسائل عدم تکمیل پروژه

سرپرست معاونت مهندسی و ساخت اداره کل راه وشهرسازی لرستان در بخش دیگری از صحبت هایش به مشکل عدم تکمیل پل تا به امروز با گذشت بیش از دو سال اشاره و توضیح داد: از زمان تحویل زمین تا به امروز 20 ماه میگذرد و تا گذشت دو سال پروژه به اتمام خواهد رسید.

وی ادامه داد: عوامل زیادی در این امر دخیل هستند که شرایط خاص اجرای پل در بستر روخانه پراز آب، احداث شمع در عمق 20 متری زیر تراز آب که احتیاجمند پرده آبند رسی با عمق زیاد جهت جلوگیری از هجوم آب به داخل محفظه حفاری شده شمعها بوده که قبل از کارپیش بینی نشده بود و در شرایط اجرایی و در حین اجرا برای بالا بردن کیفیت کارناگزیر به انجام آن شدیم.

باباعباسی اضافه نمود: بوجود آمدن دو سیلاب در مدت قرارداد فوق و بالا آمدن سیلاب و سطح آب رودخانه که با آب بردگی دایک اجرا شده برای انحراف آب و بهم خوردگی بستر آماده شده گشت و وجود پاندمی کرونا و درگیر شدن برخی از عوامل فنی پروژه با بیماری نیز از دیگر عوامل بودند.

سرپرست معاونت مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی لرستان مطرح نمود: جهش بی سابقه قیمت های مصالح مورد احتیاج پروژه، خرید های نقدی و چند برابری مصالح مورد احتیاج از جمله کابل کشش پیش تنیدگی و آرماتورو سیمان ودستمزدها وماشین آلات و ...، عدم تخصیص به موقع برای خریدهای نقدی از دیگرعوامل موثر برای عدم بهره برداری این پروژه بودند.

باباعباسی بیان نمود: با توجه به نوع سازه شاه تیرهای پل که از نوع پیش تنیده هستند برای تهیه و آزمایش قبل از اجرا و کشش پیش تنیدگی و تزریق دوغاب و زمان لازم برای تست گیری و آزمایشات مربوطه خود مستلزم گذشت زمان کافی حداقل 28 روز برای هر تزریق است.

وی ادامه داد: محدود و انگشت شمار بودن شرکتهای دارای امکانات و تجهیزات کشش کابل پیش تنیده درسطح کشور که اغلب به دلیل تراکم و ترافیک کاری با تاخیر در انجام تعهدات رو به رو میباشند و نبود جرثقیل مخصوص کارگذاری تیرها در سطح استان (جرثقیل 160 تنی و 120 تنی) که می بایست از استانهای دیگروارد پروژه شوند و بسیاری از دلایل کارگاهی ریز و درشت از جمله خرابی دستگاهها و ... از دلایل تاثیرگذار در فرایند اجرای پروژه وعدم بهره برداری از آن در زمانی کمتر از زمان فعلی هستند.

گزارش از فاطمه حافظی،خبرنگاران لرستان

دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 17 مرداد 1400 بروزرسانی: 17 مرداد 1400 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 6925

به "وعده ای که گویا در زمان مقرر محقق نمی گردد، بهره برداری از پل کاکا رضا نیازمند 4 میلیارد اعتبار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وعده ای که گویا در زمان مقرر محقق نمی گردد، بهره برداری از پل کاکا رضا نیازمند 4 میلیارد اعتبار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید