انتقال آب سد آزاد تنها راه برون رفت کردستان از معضل کم آبی است

به گزارش نوای پرنده پارسی، خبرنگاران/کردستان استاندار کردستان با اشاره به اینکه شرایط شرق استان بحرانی است، گفت: با توجه به اینکه در شرق استان با مشکل و معضل کمبود آب چه در بحث آب شرب و چه در بحث سفره های آب زیرزمینی روبه رو هستیم انتقال آب سد آزاد بهترین گزینه برای حل مسائل کم آبی روستاها و شهرهای شرق استان است.

انتقال آب سد آزاد تنها راه برون رفت کردستان از معضل کم آبی است

بهمن مرادنیا امروز(6آبان) در پنجاه و یکمین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی که به صورت ویدیو کنفرانس با حضور اعضای کمیته تخصصی وزارت خانه های نیرو، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی برگزار گردید، اظهار کرد: در بحث استفاده از سامانه های نوین و بحث آبیاری استان کردستان از عملکرد مطلوبی برخوردار بوده و توانسته در طی این سال ها 46 درصد از اراضی خود را تبدیل کند و ما به جهت اینکه در بیشتر اراضی از آب کمتری استفاده کنیم احتیاجمند توجه و تخصیص اعتبار لازم برای تحقق برنامه ها هستیم.

وی بیان نمود: در مورد شهرک های صنعتی در استان برای تخصیص و تامین آب واحدهای صنعتی مسئله ای وجود ندارد و باتوجه به اینکه اعتبارات استانی محدود است اما در سال 97 و 98 حدود چهل میلیارد اعتبار به شهرک های صنعتی استان اختصاص داده شده است.

استاندار کردستان در مورد مسائل تالاب زریوار نیز گفت: امید است که سازمان های مرتبط با بحث مسائل محیط زیستی زریوار نهایت توجه و کوشش خود را به کارگیرند تا شاهد نابودی آن نباشیم.

وی همچنین خواهان معین تکلیف سد ژاوه شد و گفت: با توجه به اینکه سد ژاوه قادر به آبیاری 8 هزار هکتار از اراضی دهگلان خواهد بود معین تکلیف در مورد این سد بخشی از مسائل استان را مرتفع خواهد نمود.

در ادامه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان مطرح نمود: استان کردستان 29 هزار کیلومتر مربع، وسعت دارد که این مساحت 1.7 از مساحت کل کشور را در برمیگیرد و میزان اراضی کشاورزی استان کردستان برابر یک میلیون و 173 هزار هکتار است.

کامران خرم اظهار کرد: استان کردستان شامل 10 شهرستان، 32شهر، 31 بخش و هزار و 890 روستا که بر اساس آمار سال 95 جمعیت استان کردستان یک میلیون و 603هزار نفر است که از این میزان 468 هزار نفر جمعیت روستایی و یک میلیون و 134هزار نفر نیز جمعیت شهری است.

خرم توضیح داد: میانگین بارندگی سالانه استان کردستان بالغ بر 440 میلیمتر است و براساس آمار 44 ساله میانگین دمای هوا ظرف سال های اخیر افزایش پیدا نموده است و در حال حاضر میانگین دمای هوا به 12.3 درجه رسیده که می تواند تاثیرات منفی بسیاری بر منابع آبی داشته باشد.

وی آبخوان های اصلی استان را اینگونه برشمرد و گفت: دشت های دهگلان، قروه، چاردولی، بیجار، مریوان، قزلچه سو و امیرآباد جزو آبخوان های اصلی استان هستند که در مجموع مساحت این آبخوان ها به یک هزار و 571 کیلومتر مربع می رسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان، به بحث شناسایی چاه های غیرمجاز در 15 سال اخیر در استان گریزی زد و اضافه نمود: تا به امروز هفت هزار و 355 حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده که بیشترین میزان آن مربوط به دریاچه ارومیه بوده است.

کامران خرم گفت: متوسط افت سالانه سطح آب در دشت های استان و بیشترین افت را در دهگلان شاهد هستیم.

به گفته وی، حجم آب ناشی از بارندگی سالانه در استان کردستان برابر است با 12.7 میلیارد متر مکعب که از این میزان یک میلیارد متر مکعب در زمین نفوذ و راهی آبخوان ها می گردد و بیش از چهار میلیارد متر مکعب آن نیز به رواناب تبدیل و حدود هفت میلیارد و 400 میلیون متر مکعب یعنی چیزی حدود 50 درصد از آب حاصل از بارندگی ها تبخیر می گردد.

خرم توضیح داد: در حال حاضر 99.9 درصد جمعیت شهری و 75.7 درصد جمعیت روستایی کردستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهره مند هستند.

وی ادامه داد: در بحث مقابله با کم آبی حدود 228 حلقه چاه در امسال مسدود شده است ضمن اینکه بیشترین تعداد چاه های غیرمجاز خارج از محدوده آبخوان ها قرار داشتند.

کامران خرم گفت: در حال حاضر 13 هزار و 803 حلقه چاه مجاز در استان وجود دارد که نصب کنتور هوشمند به 2 هزار و 417 حلقه چاه، ارتقا کیفیت آب شرب، شستشوی مخازن و جداسازی آب شرب و آب مورد احتیاج آبیاری و کلرزنی های مداروم از جمله اقدامات انجام شده در راستای سازگاری با کم آبی است.

دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 مرداد 1400 بروزرسانی: 17 مرداد 1400 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 5449

به "انتقال آب سد آزاد تنها راه برون رفت کردستان از معضل کم آبی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتقال آب سد آزاد تنها راه برون رفت کردستان از معضل کم آبی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید